HOME APARITII SERVICII CONTACT
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
 
 
 
 
   
 
   
 
   
 
 
IN AND OUT OF FOCUS - ROMANIA AND BRITAIN Relations and Perspectives from 1930 to the Present
Edited by Denis DELETANT
... This volume is the product of a colloquium entitled 'Romania and Britain: Relations and perspectives from 1930 to the Present', sponsored by The British Council with the support of the New Europe College in Bucharest to mark 125 years since the opening of diplomatic relations between the two countries. The brainchild of Stephan Roman, the former Director of The British Council in Bucharest, the colloquium was held at the New Europe College on 4 and 5 April 2005. ...
Carte in curs de retiparire
detalii »

 
�l�ments de grammaire affective
Anca Cosaceanu
Lucrarea ilustreaza domeniul lingvisticii, fiind consacrata cu precadere analizei contrastive romano-franceze a verbelor de sentiment. Se fac de asemenea consideratii generale asupra expresiei lingvistice a afectivitatii in lumina unui model de analiza de tip semiotic, ca si asupra valorilor afective ale intonatiei in limba franceza. Healthprose drugs
Carte in curs de retiparire
detalii »

 
Metafizica si stiinta in opera lui Leibniz
Gabriela Pohoata
Studiu amplu al metafizicii leibniziene si al dezvoltarilor in logica, metodologie si teoria stiintei, in etica si teologie, ale caror temeiuri se gasesc in opera lui Leibniz. Demersul interpretativ are in vedere unitatea intre arta, stiinta si filosofie prin interactiunea principiilor intr-un sistem al adevarurilor prime. Se argumenteaza ca unitatea dintre cunoastere si stiinta capata la Leibniz o formula de gandire ce depaseste rationalismul restrictiv clasic si mecanicismul modern, afirmand un spirit metodic riguros si o conceptie dinamica asupra lumii si a pozitiei individualitatii.
Carte in curs de retiparire
detalii »

 
 
Security Studies
Project Coordinator: Mirela BARDI
The materials published in this volume are aimed at training a cadre of professionals who can improve the quality of the academic and the civil service environment. An important aim of these materials is to ensure that university courses are tailored to the future professional needs of graduates.
Carte in curs de retiparire
detalii »

 
Studii de securitate
Coordonator proiect: Mirela BARDI
Volumul publicat sub egida BRITISH COUNCIL reuneste o serie de materiale didactice pentru predarea modulelor de studii europene in facultatile romanesti, materiale elaborate de universitari romani si britanici.
Carte in curs de retiparire
detalii »

 
KALEVALA
Traducere de Barbu Brezianu
Un volum elegant, care cuprinde traducerea in romaneste a celei mai sfinte icoane a culturii finlandeze, piatra de temelie a identitatii poporului finlandez. Traducatorul reuseste performanta de a reda cu fidelitate particularitatile stilistice ale originalului, propunand cititorului roman o lectura fascinanta, deschizatoare de orizonturi culturale inedite.
Carte in curs de retiparire
detalii »

 
 
Instaurarea totalitarismului comunist in Romania
Serban Radulescu-Zoner, Daniela Buse, Beatrice Marinescu
Lucrarea reprezinta o istorie in date a Romaniei anilor 1944-1948. Autorii reconstituie climatul politic al epocii si punerea in aplicare a scenariului de comunizare a societatii romanesti de catre comunistii din tara, sub scutul si adesea cu sprijinul nemijlocit al trupelor de ocupatie sau al diplomatiei sovietice. Lucrarea contribuie astfel la restabilirea adevarului asupra modului in care a fost instaurat comunismul in Romania si a persoanelor care au contribuit la aceasta.
Carte in curs de retiparire
detalii »

 
Programare web: Filip Net